Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Första veckan på nya programmen

  15 maj 2016

  Om 21 veckor springer jag Chicago Marathon. Flacka 42195 meter. Om 19 veckor springer jag Lidingöloppet. Extremt backiga 30000 meter. I måndags drog jag igång träningsprogrammet mot båda dessa utmaningar.

  Annons

  Jag kommer faktiskt följa två olika träningsprogram. Ett mot Lidingöloppet – ett mot maran. Och försöka göra mitt eget program efter det. Det känns flexibelt och lite roligare än att följa ett program slaviskt. Jag är ju inte så mycket för det slaviska 😉  På det här sättet känns det dessutom enklare att  få in till exempel TSM-passen i programmet.

  De två program jag följer är Marathon.se:s mot Lidingöloppet (3.00-programmet). Och träningsprogrammet mot i Anders Szalkais grymma bok ”Maraton och andra långlopp” (3.45-4.00-programmet). Maraton

  Enligt båda programmen skulle jag ha kört tre pass denna vecka. Vilket det har blivit – även om jag har sprungit lite längre pass än programmen säger. I måndags blev det 10 km distans, i torsdags  backintervaller (tot 7 km)  och idag blev det nästan 16 km.

  Extra många som sprang dagens provlöpning av maratonbanan. Anders Szalkai hälsar välkommen.

  Extra många som sprang dagens provlöpning av maratonbanan. Anders Szalkai hälsar välkommen.

  Känner mig nöjd med dagens 16 km. Det längsta sen jag började springa igen. Jag körde med TSM:s halvmaragrupp. 13 km skulle vi springa (de andra skulle köra marans andra varv 26 km) Men det kändes så himla bra när vi närmade oss Stadion så jag fick med mig en av deltagarna på en extra runda. Då drog vi upp tempot ordentligt också. 16 är visserligen inte 26, men man får vara nöjd med det lilla … 🙂

  Tack Göran för sällskapet.

  Tack Göran för sällskapet.

  Sprang dagens runda med grym träningsvärk i framsida lår efter mitt styrkepass i fredags. Benböj med skivstång, utfallssteg och upphopp på box. Bland annat. Känns extra bra på nåt vis …

  Har rullat rumble roller. Ajajajaj.

  Har rullat rumble roller. Ajajajaj. Rätt sammanbiten …

  Ha en skön söndagskväll
  kram

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar