Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Fler tips till nybörjarlöparen

  11 augusti 2015

  Det där med att börja springa är ju både väldigt enkelt och för jäkla svårt. Det räcker med ett par skor brukar man få höra. Och det är ju till viss del sant.

  Men sen är det ju det där med motivationen. Och att verkligen komma ut och springa. Det är inte alltid det räcker med vetskapen om att ”jag mår ju så himla bra efter jag sprungit”, ”jag håller mig betydligt friskare om jag springer”, ”jag blir snyggare när jag springer”, jag äter automatiskt bättre när jag springer, jag blir gladare, jobbar bättre, piggare, får bättre hy, bättre sexliv, bättre ork”  ….

  Annons

  Nej, det är inte alltid den vetskapen räcker. Vi är lata. Och då vill jag bara säga (som Blossom sa till mig en gång): ”Skit i motivationen – gör det bara”. Och det gäller inte bara nybörjarlöparen. Alla är osugna och  oinspirerade ibland, det gäller att komma runt det – och då finns det några knep som har funkat för mig i alla fall.

  Äntligen

  Det blir så mycket roligare att träna tillsammans

  1. Träna i grupp. Jag började träna med TSM Running (fd Team Stockholm Marathon) och en helt ny värld öppnade sig för mig. Det fanns ingen – det är sant – ingen i min tidigare bekantskapskrets, som gillade att springa. På det här sättet träffade jag många nya vänner – en del nybörjare precis som jag, andra mer rutinerade löpare. Oavsett var du bor – försök hitta träningsgrupper – det finns många.

  2. Se till att du inte kan ångra dig. Säg till alla på jobbet att du ska träna på lunchen – då kan du ju inte backa. Eller byt om till träningskläder det första du gör när du kommer hem. Även om du tar det lugnt ett tag, så måste du ju ut – inga träningskläder åker av förrän de är svettiga 😉 Det är här ”Skit i motivationen” kan göra stordåd.

  3. Sätt mål efter vilken typ du är. En del går i gång på lite smågalna mål. Dit hör ja, som att jag bestämde mig för att springa marathon när jag knappt orkade 5 kilometer. Andra tar det lugnare och kanske sätter upp ett 5 km lopp, eller 10 km lopp som mål. Eller för den delen inget lopp alls, utan bara att kunna springa en viss distans. Oavsett om du är den ”realistiska” eller ”mer galna” typen så kanske du hamnar vid samma punkt – som ett marathon. Det är bara olika sätt att mentalt ta sig dit.

  Du kanske har följt mina kom-i-gång tips (för dig som inte springer alls) som jag la upp här på bloggen för några veckor sedan – om inte: här hittar du dem. 

  På torsdag kommer ett nytt blogginlägg med förslag till ytterligare tre veckors träning.

  Kämpa på – jag vet att du kan!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar