Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  ”Feel Good-lopp”

  16 mars 2017

  Är du en sån som gillar att utmana och pressa dig själv, som hela tiden vill persa när du springer lopp, göra flest burpies på gruppträningen eller tävlar med icke ont anande i varenda trappa?  Eller gillar du att röra på dig men har en skönare, lite mer laid back inställning till träning och eventuell tävling? 

  Annons

  Det kommer fler och fler lopp som mer fokuserar på upplevelsen än tiden du springer på. Bara på mitt företag, Marathongruppen, kommer vi i år lansera tre lopp som funkar mer som upplevelselopp, eller kanske till och med feel good-lopp. Jag vet att vissa av mina  maratonvänner tycker att de här loppen är lite ”larviga” – men i mina ögon är det en lite elitistisk syn som gör mig småå irriterad. Låt oss leka lite ibland. Bättre att bjuda in än att stänga ute.

  Typ så här. De här lite lekfulla loppen är ju en fantastisk möjlighet för dem som kanske inte är så vana löpare, eller som tycker att lopp med tidtagning känns olustigt, att faktiskt prova på. Eller … du kanske har ungdomar  hemma som hellre sitter framför datorn än går ut och springer – ja, det är ju inte unikt på något sätt 🙂 Men om de får jogga runt lite lätt, dansa, och lyssna på schysst musik samtidigt, som i The Music Run – då kanske … Och det kan ju aldrig vara fel. Kul också för vana motionsloppsdeltagare att få leka och softa lite. Eller för de inbitna kettlebellskillarna och tjejerna att få knyta på sig löparskorna. Eller för …

  Visst vore det kul att kuta genom ett museum …

  De andra loppen som vi drar igång är STHLM Urban Trail, där du bland annat får springa genom kända byggnader i stan (bra turistaktivitet tror jag) och STHLM Above Below – som till stor del går i tunnlar under Södermalm. Ingen tidtagning, ingen kontrollmätt bana – bara upplevelser. Och mysig After Run efteråt – det ska bli otroligt spännande att följa den här utvecklingen.

  Vad tror du om de här loppen? Är du sugen på att testa? Det är ju knappast så att de kommer konkurrera ut maran, halvmaran och olika millopp – snarare komplettera.

  Jag gillar själv att springa ”riktiga” lopp med tidtagning – mil, halvmara eller mara. Och jag har några inplanerade i år. Men förra året testade jag Colour Run, och jag var kanske en av de äldsta i startfältet – men jäklar vad kul jag hade. Det ena behöver liksom inte utesluta det andra. Allt behöver inte vara på blodigt allvar.

  Jag och Paulina, mitt 23-åriga alibi.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar