Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Chicago – som gjord för löpning

  13 oktober 2014

  Ja, som du säkert vet sprang jag inte själv Chicago Marathon. Efter att ha stått nästan fem timmar på mässan i fredags, och tio timmar i lördags, var jag rätt glad att det inte var jag som skulle springa de 42 195 meterna genom Chicago. Dessutom älskar jag att titta på maratonlopp, så jag har haft en bra dag.

  Annons

  Loppet startade redan 7.30, så det blev en tidig och rekordsnabb frukost för Micke och mig innan vi drog oss mot starten. Men icke. Publik var inte välkomna till startområdet – det gick helt enkelt inte att se starten. Det skulle visa sig att det inte heller skulle gå att se målgången. Jag vet inte om det alltid har varit så i Chicago Marathon, eller om det är ett resultat av bomben i Boston.

  Hur som helst, vi såg löparna första gången efter cirka 1,5 kilometer. Sen promenerade vi strategiskt längs med banan så att vi mötte löparna på ytterligare fem ställen – vilket var bra, nu när vi inte fick se start och mål.

  Här kommer elitfältet efter cirka 1,5 km. Första killen i gul tröja är Eliud Kipchoge, (KEN) som vann loppet på 2:04:11 ...

  Här kommer elitfältet efter cirka 1,5 km. Första killen i gul tröja är Eliud Kipchoge, (KEN) som vann loppet på 2:04:11 …

  Efter loppet gick vi och satte oss i solen och käkade en lättare lunch innan vi gick hem till hotellet för att byta om. Nu var det Mickes och min tur att få kuta lite. Vi gjorde sällskap ut till Lake Michigan och en bit till, jag vände efter drygt sex kilometer, så jag fick ihop 12,5 km. Micke sprang lite längre, runt en halvmara.

  Micke, jag, Lake Michigan och Chicago Skyline. En riktigt läcker löprunda

  Micke, jag, Lake Michigan och Chicago Skyline. En riktigt läcker löprunda

  Trots att det fläktade lite nere vid Lake Michigan var det alldeles för varmt att springa med långärmat. Vi hade nog närmare 20 grader under eftermiddagen.

  Trots att det fläktade lite nere vid Lake Michigan var det alldeles för varmt att springa med långärmat. Vi hade nog närmare 20 grader under eftermiddagen.

  Kvällen avslutades på ett härligt öl- och hamburgerhak, Au Cheval, med Micke, Abbe, Gylle, Ken och Kens mamma Hisako. Först en öl i baren, en hallonöl blev det för mig. Låter mysko, men den var riktigt god. Sen blev det cheeseburgare med ägg och bacon, och ytterligare en hallonöl. God mat och trevligt sällskap, en helt perfekt avrundning på en helt perfekt dag. I morgon är det dags att åka hem.

  Hallonöl

  Hallonöl

  Det har varit en riktigt bra vistelse här i Chicago. Jag har ju aldrig tidigare varit med och jobbat på mässa, så jag har inget att jämföra med. Men det kändes otroligt positivt – vi har träffat så många härliga löpare som vill komma till Stockholm och springa. Och rätt många ville anmäla sig på plats direkt under mässan. Det ser jag som ett gott betyg. Just det, Anders Forselius skrev lite kort om oss i sin blogg . Vi har faktiskt inte hunnit med så mycket annat än att stå på mässan. Micke har sprungit två gånger, jag en – annars har det varit jobb, och trevliga middagar och lite mingel.

  Först tyckte jag att det var lite svårt att få grepp om Chicago, mest en massa tåg som skramlade runt överallt. Men den här dagen har fått mig att ändra uppfattning. Jag gillar Chicago, och jag hoppas att jag kommer tillbaka någon gång. Det får kanske bli Chicago Marathon något år helt enkelt.

  IMG_0113

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar