Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  En lovsång till cykeln

  15 maj 2017

  Jag är inne i en period nu när jag bara älskar att cykla. Farten, friheten, enkelheten. Kan man bli annat än lycklig när man cyklar. 

  Oftast blir det transportcykling till och från jobbet med min racehybrid- en Nishiki som jag är väldigt svag för – kanske för att det är min första riktigt bra cykel. Cool och snygg – jag älskar den där matta lite bronsfärgade lacken.

  Annons

  Jag har 15 kilometer till jobbet om jag kommer från Lidingö där jag bor. Måste trixa mig genom stan vilket gör att det tar lite tid, men min cykelväg förbi Kungsträdgården med vy över Slottet, sedan Operan, Riksdagshuset, Stadshuset och hela härliga Norr Mälarstrand där man kan dra på ordentligt numera, det är en cykelväg som slår det mesta.  Men det händer såklart att jag kommer från B också – då är det bara 6 snabba kilometer längs Drottningholmsvägen. Och ska jag vara helt ärlig har jag kommit igång rätt nyligen med cyklingen, tycker det har varit för kallt helt enkelt. Plus att jag varit lat – bilen är snabbare. Och varmare.

  Lite kär både i min cykel och min väg till jobbet.

  Men jag känner mer och mer att jag vill sluta ta bilen. Inte bara för att den har gått sönder och jag inte vill laga den för dyra pengar eftersom den är så gammal. Utan också för att det är ju grymt att få den där ”gratismotionen”. Mellan 12 och 30 kilometer cykling per dag beroende på vart jag ska är ju inte fy skam. Att det sen är miljövänligt gör ju inte saken sämre. Trötta dagar, eller om jag har ett tuffare löppass, då får jag väl åka kommunalt istället.

  Sen har jag ju min MTB, och på sätt och vis är det roligare att köra i skogen även om det inte blir av lika ofta. Förra året körde jag Cykelvasan öppet spår. Kan verkligen varmt rekommendera det loppet – så himla kul. Jag skulle absolut köra det igen om det inte vore för att jag jobbar den helgen – vi har ett nytt lopp STHLM Urban Trail, som jag absolut inte vill missa.

  Det enda tråkiga med cyklingen är att alla cykelhjälmar är så groteskt FULA. De kan se rätt okej ut när de hänger där i affären, men så fort de kommer upp på huvudet – där det ju faktiskt är meningen att de ska sitta blir det FULT. Varför kan ingen designa en snygg hjälm. VARFÖR. Varför måste man se töntig ut. För det gör man. Och jag accepterar det såklart för jag skulle aldrig cykla utan hjälm (nu ljuger jag – korta sträckor absolut. Men inte i skogen – och inte transportcyklingen till jobbet).

  Suck. Och med en liten skärm också … Please – någon. Gör en hjälm man blir snygg i.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar