Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  En löparfest med premiärglans

  26 april 2014

  I måndags sprang jag lidingöloppsmilen. I tisdags morse gick jag till jobbet – och plötsligt var det lördag kväll. Och jag har bara hunnit springa en enda gång.

  I torsdags körde vi långintervaller med TSM 8×800 meter. Kul men tufft. Elle kanske tvärtom. Tufft men kul! – Ja, vad har hänt mer sedan sist. Jag har fixat och trixat med farthållarna till Women’s Health Halvmarathon. En blev skadad. En annan var visst redan lite skadad. Å, hur hittar man någon ny med så kort varsel? Går det? Men jo, med råge – inte insåg jag att jag hade så många bra löpartjejer i mitt nätverk. Helt fantastiskt.

  Annons
  Helena Angetun vid farthållarmontern

  Helena Angetun vid farthållarmontern

  I går byggde vi upp mässan ute vid Tekniska muséet. Jag fixade farthållarmontern och stod där till och från under dagen. Men det roligaste som hände mig igår, det var faktiskt att jag fick intervjua Isabellah Andersson som var helt fantastisk att prata med. Först gjorde jag en filmad intervju för webbsändningen – sedan satt vi på fiket och pratade en stund för en artikel.

  Här intervjuar jag Sveriges just nu mest framgångsrika kvinnliga löpare. Isabellah Andersson.

  Här intervjuar jag Sveriges just nu mest framgångsrika kvinnliga löpare. Isabellah Andersson.

  Starten med bland annat Isabellah Andersson, Cecilia Kleist, Petra Skiöld och Tove Langseth.

  Starten med bland annat Isabellah Andersson, Cecilia Kleist, Petra Skiöld och Tove Langseth.

  Så idag var det då dags för själva loppet. Jag var på plats klockan 8 i morse och fixade det sista med farthållarnas utrustning, snackade med tjejerna som skulle springa, delade ut farthållarband och peppade så gott jag kunde. Vädret kunde inte varit bättre. Soligt och fint och alla deltagarna var precis lika soliga och fina. Och gissa om farthållarna skötte sig utmärkt. Några kom till och med in på sekunden.Farthållarna Tommi och Sophia skulle springa på 1:29 – inte många tjejer idag kunde hänga med i det tempot, men Ulrica Thoors i mitten nedan, blev så peppad av Sophia och Tommi att hon lyckades. På sitt första lopp någonsin sprang hon in på 1:29:46, en 16:e plats. Grymt bra jobbat.

  farthållare med följeslagare

  Farthållarna Tommi och Sophia med Ulrika Thoors

  Efter loppet var det dags för afternoon tea. Alla löpare bjöds på te, scones och kakor. Vilket mysigt sätt att samlas och snacka efter loppet. Jag hängde en stund med farthållarna, sen var det dags att jobba igen – fixa med ryggsäckarna. Sen en tur till kontoret. En riktigt härlig löparhelt. och den är inte till ända ännu. I morgon ska jag få springa. 30 km blir det.

  Trevlig kväll och grattis till alla som sprang premiärloppet Women’s Health Halvmarathon

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar