Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  En häst, ett lopp och några kettlebells

  17 augusti 2014

  Det har varit en rätt så innehållsrik helg. Mycket träning och galet trötta muskler. Det kommer inte kännas skönt att kliva upp ur sängen i morgon, det är en sak som är säker.

  Först ridlektionen på många år – det känns kan jag lova. En gång för rätt länge sedan tog jag en privatlektion i dressyr – då hade jag inte ridit på kanske ett år. Och jag fick en sån fruktansvärd träningsvärk – det kändes som om insida lår och ljumskar blödde. Jag fick feber dan efter och låg blick stilla i soffan och vägrade röra mig. Så illa var det inte igår – jag körde varken dressyr, eller privatlektion. Men ändå, jag har inte ridit på många år och när kvällen kom hade jag rejält ont insida lår och ljumskar. Och då var det dags att kuta Midnattsloppet.

  Annons

  Ett tag tänkte jag nästan att jag bara skulle in och heja. Men vad sjutton – jag har aldrig sprungit loppet, ville göra det också lite som research. Det fick bli en kul grej helt enkelt, jag ville uppleva musiken och festen ur ett löparperspektiv denna gång. Och det var faktiskt ett riktigt kul lopp. Jag startade i 2A, och då ska man springa på mellan 45 och 50 minuter. Vilket var min tanke när jag anmälde mig för nästan ett år sedan. Nu visste jag att det inte skulle bli så. Jag törs nästan inte säga det … jag gick i backarna! Och jag som har kört backträning varje tisdag i sex veckor nu. Nästan så att jag får skämmas.

  Nåväl – jag tog mig i mål på 53:06 – och hade gott om energi kvar även om ”ryttarbenen” var trötta. Ingen tid att snacka om, men sen insåg jag att jag kom på plats 2 089 (176 i min åldersklass). Och när man tänker på att det var 31 389 som startade så känns det rätt ok. Jag var i alla fall snabbare än 29 300 av deltagarna 🙂 Och det känns rätt coolt – med tanke på att jag knappt tog ett löpsteg för tre år sedan.

  Loppet gav i alla fall mersmak. Nästa år ska jag springa utan träningsvärk. Och då ska jag in på under 50 minuter. Påminn mig om jag skulle glömma.

  Efter loppet hamnade vi på nåt söderhak. Mums med mellanöl efter loppet. Micke, Christian, jag och Peter.

  Efter loppet hamnade vi på nåt söderhak. Mums med mellanöl. Micke, Christian, jag och Peter.

  Det blev efter mina mått en rätt sen kväll – vi kom inte i säng förrän 01.30. I morse ringde klockan 06.45 – aaaaah – det var inte kul. Micke skulle iväg först, han går skärmflygarkurs med Pontus (sonen). Inte långt senare var jag tvungen att sticka. Kettlebell- workshop i skytteholmsparken med IF Linnéa. Fyra timmars träning med dessa tunga klumpar. Nu skakar armarna bara jag ska föra kaffekoppen till munnen … Nej, skämt åsido. En riktigt bra och lärorik workshop om hur vi löpare kan använda kettlebells på bästa sätt. Framförallt i stabiliserande och stärkande syfte. Kul träning. Duktig ledare. Stefan Löfström (Svensk mästare i Kettlebells samt personlig tränare). Han var pedagogisk och peppande, gick runt och kollade att alla gjorde rätt.

  Kettlebellsvingen var i fokus – en rätt enkel, men ändå komplex rörelse. Gör man den rätt så har vi löpare väldigt mycket att få ut av den. Den tränade vi mycket på. Typ 1000 svingar – My god! Det här kommer jag köra på SATS, när det inte finns något lunchpass som jag vill gå. Nu har jag fått lite tips och bra verktyg.

  Kettlebells workshop i Skytteholmsparken.

  Kettlebells workshop i Skytteholmsparken.

  I morgon får nog kroppen vila – men på tisdag går jag  över till Sats på lunchen och kör ett pass. Tror att det är bra att göra det så snart som möjligt, medan känslan liksom finns kvar i kroppen.

  Nej, nu är det snart dags att knyta sig – blir en intensiv vecka med Bellmanstafetten onsdag, torsdag och lördag. Och en massa förberedelser inför Tjejmilen och DN Stockholm Halvmarathon. Väldigt, väldigt roligt. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb 🙂

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar