Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Du är värd en löprunda efter jobbet

  18 maj 2017

  Har du mycket att göra på jobbet just nu? Då är du inte ensam – det här är säkert en av årets  mest hektiska perioder för många. En tid då det är lätt att bortprioritera träningen – men samtidigt en tid då vi behöver den som allra mest.

  Annons

  Du, precis som jag tar säkert med dig jobbet hem lite då och då. Framför allt i tankarna. Jag säger bara – gå ut och spring, eller ta en powerwalk. Unna dig en runda direkt när du kommer hem innan du gör något annat. Eller spring hem om du bor på rimligt avstånd från din arbetsplats. Den där löprundan/raska promenaden kommer göra nytta på flera sätt:

  • Du får en övergång mellan jobb och fritid.
  • Du rensar tankarna.
  • Du får in din träning även om du har ett pressat schema.
  • Du blir full av endorfiner – och med andra ord rätt okej att umgås med även om du har haft en tuff dag på jobbet. Nej, skämt åsido – du blir glad och nöjd med dig själv helt enkelt, och det är en skön känsla.
  • Du får egentid då du kan lyssna på musik, pod, bok, fågelsång, eller bara dina egna tankar.

  Så avkopplande och skönt att springa hem från jobbet. Snacka om att unna sig att varva ner.

  Jag har rätt mycket på jobbet nu. Splittrade tankar, teknik som inte samarbetar, deadlines och ett maraton som närmar sig med stormsteg. Du kan inte ana hur skön löprundan hem till Bengt var  häromdagen – trots att jag sprang lite vilse när jag letade efter ”mysigare” mindre trafikerade vägar. Det här är ändå rätt tid på året  springa lite vilse. Grönt. Vackert. Härliga dofter. Tror jag ska göra det snart igen.

  Gör det du också. Du är värd att springa lite vilse!

  Det är lite av en grön explosion just nu. Och till helgen kommer värmen – gissa vad det betyder …

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar