Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Distans, löpteknik och en varm smoothie

  3 november 2013

  Mina första löpsteg på exakt en vecka. Mitt första pass med TSM inför Stockholm Marathon 2014. Min första söndag som ledare i 4-timmargruppen. Och första löpturen med mina nya Asics Nimbus.

  Självklart var det riktigt skoj att vara igång med TSM igen, men tyvärr kände jag av min plantar fasciit i varje löpsteg. I  morgon ska jag till sjukgymnasten – och på tisdag ska jag snacka med killarna på Naprapatlabbet, så hoppas jag på snabb bättring.

  Annons
  Jag och mina nya Nimbus

  Jag och mina nya Nimbus

  Spännande med ny grupp :)

  Spännande med ny grupp 🙂

  I dag körde vi ett 9 kilometers distanspass. Mitt i passet tog vi en paus med 20 minuters löpteknik, där vi plockade in de utmärkta övningarna vi fick från Naprapatlabbet på TSM:s ledarutbildning. Bra övningar där man ska fokusera på olika saker och sedan springa och känna efter ordentligt hur det känns när man till exempel verkligen har fötterna riktade framåt (många springer ju lite utåt med tårna), eller hur det känns när tyndpunkten vid fotavvecklingen ligger mellan stortå och pektå (rullar över stortå och pektå). Spännande att fokusera på en sak i taget på det viset.

   

  Ett kul pass! Men jag måste erkänna att jag blev grymt besviken på mina nya Nimbus. Maken till stela och oflexibla skor har jag aldrig testat. Jag sprang flera långpass förra året i Nimbus och tyckte att det kändes helt ok, men nu …  riktigt hemskt. Antingen är den här nya modellen mycket styvare (lite som pjäxor), eller så är det helt enkelt min löpstil och mina preferenser som förändrats. Det kändes som om jag klampade fram, jag hade faktiskt svårt att ”rulla” på foten. Jag ska ge dem ett försök till, känns det likadant nästa gång så auktionerar jag ut dem.

   

  Väl hemma gjorde jag ett litet smoothie-experiment. Det kändes kallt och ruggigt och jag blev sugen på något varmt. Så det blev en varm smoothie helt enkelt.

   

  Varm och kryddig fruktsmoothie

  Varm och härlig smoothie

  Varm och härlig smoothie

  Till två rätt stora glas hade jag:

  • 1 banan
  • 2 dl av gårdagens fruktsallad (melon, ananas, apelsin och kiwi)
  • 1,5 dl lättkesella
  • 3 dl nykokt te. Jag tog Indiskas fantastiskt goda Yogite med kryddor som kanel, nejlika, kardemumma.
  • en msk honung

  Mums! För att få smoothien riktigt varm körde jag glasen någon minut i mikron också. Varma smoothies ska jag absolut göra fler av den här hösten och vintern.

  Nu har jag parkerat i soffan, fikar och tittar på New York Marathon. Heja Ulrica, Mona, Helena, Anders Szalkai och alla andra som springer.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar