Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Det pirrar i magen. Bara nio dagar kvar till BMW Frankfurt Marathon

  17 oktober 2013

  I exakt just denna skrivande sekund är det 9 dagar, 20 timmar, 25 minuter och 12 sekunder kvar till första start i Frankfurt Marathon. Dags att börja tänka på uppladdningen.

  I går gick jag igenom mina mejl och upptäckte att jag saknade startbeviset. Alla mina vänner som ska springa fick det mejlat till sig de 9 augusti. Men inte jag. Det finns en liten, liten risk att det råkat gå som skräppost … Hur som helst, jag skickade iväg ett mejl till tävlingsarrangörerna rätt sent i går kväll. Och idag tidigt på morgonen hade jag fått svar (från två personer för säkerhets skull – eftersom jag mejlade till två olika adresser för säkerhets skull :). Nu har jag mitt startbevis – och skulle jag av någon anledning tappa bort det (varför de nu tror det) så funkar det att hämta ut nummerlappen med passet. Kan vara bra att veta om det finns fler förvirrade själar där ute …

  Annons

  Så. Starbeviset är fixat. Det känns bra. Men det finns ju mer som är bra att veta. Hur banan ser ut till exempel. Jag har ju bara sprungit Stockholm Marathon tidigare, och den banan känner jag ju utan och innan – varje liten meter. Både framlänges, baklänges och med förbundna ögon.

  Bansträckning. Star & Mål

  Delar av Frankfurt Marathon. Start & Mål

  Men Frankfurt. Vad är det för stad. En salig blandning av skyskrapor och gamla korsvirekshus har jag hört. Men hur ser banan ut?  Kikade lite på kartan, men den säger inte så mycket egentligen. Gick in på Frankfurt Marathons hemsida och jippiiie, hittade en liten video över bansträckningen. Har kikat på den ett par gånger nu och känner mig smått illamående – tur att jag inte springer i det tempot 🙂 Jag blev ännu mer pirrig och glad när jag kikade på videon. Det ser himla fint ut. Och på något sätt verkar banan slutta nerför hela tiden. Inser att det är en illusion (men jag är lättlurad) för det kan den ju inte göra – men jag har hört att det ska vara en ganska flack bana – inte riktigt som Berlin … men nästan.

  Du måste bara kolla på den här filmen.

  Visst blir man springsugen. Jag längtar. Och håller tummarna för att jag inte har blivit smittad av Mickes superförkylning.

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar