Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Det är en grej jag blundar lite för

  20 oktober 2013

  ”Nej, jag har inte ont någonstans – det är så himla skönt”. Orden är mina, och jag har sagt dem flera gånger den här helgen som svar på frågan hur kroppen känns inför Frankfurt Marathon. Och det är sant. Nästan!

  Annons

  Till och från sedan vandringen i somras (lite dåliga skor när vi besteg Norra Sytertoppen) har jag haft känningar i den stora senan under foten – den som går från stortån till hälen, ondast gör det precis där hålfoten övergår till hälen. Kanske början till plantar faschit (hälsporre) jag vet inte. Nåja, problemen har inte varit så stora – jag har fått ont i bland efter jag har sprungit, men då har jag stretchat senan och massserat så går det över lagom till nästa löprunda.

  Idag bestämde jag mig för att springa sista milen på Lidingöloppet – springer jag hemifrån så blir det totalt 14 km – en liten lagom runda den här vackra dagen. Och om sanningen ska fram kände jag av senan redan när jag började springa – tror kanske att det blev lite överansträngd under helgens löpteknikövningar på en lite ”svampig” och ojämnn gräsmatta. Jag tar det lugnt tänkte jag och sprang i väg i ett behagligt tempo.

  Abborrbacken i vackraste höstskrud.

  Abborrbacken i vackraste höstskrud.

  Men när jag sprungit nästan 10 km, vid golfbanan precis innan Karins backe kändes senan så stram så jag fick ta av mig skon och massera. När jag sen linkade uppför Karins backe blev jag omsprungen av två killar i snyggt tempo – man jag gick mest och tjurade över min fot. Flera minuter senare insåg jag att det var Anders Szalkai med polare som sprang förbi. Ja – vi är många som maraladdar i Lidingöspåren. Anders ska ju springa New York Marathon om två veckor.

  Som sagt, jag tjurade lite och funderade på hur jag skulle göra. Springa hem – eller gå. Jag bestämde mig faktiskt för att gå de fyra km jag hade kvar hem – trots att det blev jäkligt kallt. Dessutom har jag bestämt mig för att inte springa en meter innan Frankfurt Marathon. Då kommer foten hinna bli bra. Det vet jag.

  En lite avkortad runda

  En lite avkortad runda – stängde av klockan när jag började gå, det räknas ju liksom inte.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar