Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Dags att fixa Vansbromuskler

  1 maj 2014

  Den här veckan har jag funderat lite extra på Vansbrosimmet, och hur jag ska lägga upp min träning på bästa sätt. Efter alla förkylningar så har fokus varit på löpningen – och på mitt nya jobb såklart. Simträning har det inte blivit så mycket av med.

  Annons

  Jag hittade en bra och informativ sida på nätet som helt enkelt heter Vansbrosim. Jag är osäker på vem som ligger bakom sidan, men den verkar inte vara kopplad till Vansbrosimningens sida. Hur som helst – där fanns en rubrik som hette förberedelser och där fanns tre olika ambitionsnivåer. 1. Komma i mål 2. Simma så fort som möjligt 3. Simma under en timme. Hmmm, jag tror att jag ligger någonstans mitt emellan Komma i mål och Simma så fort som möjligt. Sen fanns lite annat matnyttigt att läsa också, bland annat om våtdräkter. Jag har ju fortfarande inte skaffat någon. Hög tid nu, för snart kan man nog börja simma ute.

  Bilden lånad från www.vansbrosimningen.se

  Bilden lånad från www.vansbrosimningen.se

  Jag blev inspirerad av läsningen och bestämde mig för att jag måste börja simma nu – det är ju bara två månader kvar. Dessutom måste jag lägga lite styrketräningsfokus på överkroppen – jag är väl hyggligt stark i benen, men armarna och framför allt axlarna där finns lite att göra.  Men som du vet har jag grymt svårt att komma iväg till gymmet. Numera jobbar jag 50 meter från SATS Alvik, och att springa iväg på lunchen i alla fall två gånger i veckan – det borde jag fixa. Sagt och gjort, igår köpte jag ett kort som gäller både i Alvik och på Lidingö. Idag fick jag en introduktion av PT Oskar på Lidingö. Jag gick dit trots att jag har lite ont i halsen (skippade intervallträningen med TSM) – tänkte att jag ju mest kunde titta, men så blev det ju inte. I morgon är det jag som har träningsvärk.

  Några av övningarna

  Några av övningarna

  Jag tycker att jag fick bra funktionella övningar. Både för överkropp, men även med löparfokus. Förutom övningarna ovan fick jag en superbra övning för stabilitet i höfter och knä (för löpningens skull). Sen var det en övning som var ett mellanting mellan plankan och armhävningar, en gummibandsövning för rygg/skuldror och en galen situpsövning med pinne. Med uppvärmning kommer ett pass ta runt 40-45 minuter, vilket ju blir perfekt som lunchträning. Om drygt två veckor har jag bokat in ett nytt pass med PT Oskar – för att kolla av att jag gör rätt och att allt funkar.

  Utöver det här måste jag som sagt simma också. Jag ska försöka lägga in en simträning i veckan. Men det är mycket nu och jag har svårt att få tiden att räcka till. Knepigt det där. Men hellre har jag många saker jag vill göra än att sitta hemma, rulla tummarna och inte känna för något speciellt. Eller hur! Och precis som tidigare tar jag tacksamt emot dina erfarenheter kring simning i allmänhet och Vansbrosimningen i synnerhet. Ha nu en riktigt härlig kväll.

  Så här fint är det hemma hos mig i dag. Bf-föreningen flaggar dagen till ära.

  Så här fint är det hemma hos mig i dag. Bf-föreningen flaggar dagen till ära.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar