Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Bye bye förkylning – äntligen träning

  17 april 2017

  Nu ÄNTLIGEN tror jag att århundradets längsta (5 veckor) förkylning är över. Jag har så smått dragit igång träningen. Förutom det har jag firat påsk på ett alldeles storartat, socialt och härligt sätt.

  Annons

  Skärtorsdagen, långfredagen och påskafton ägnades åt trevliga middagar med både gamla och nya vänner. God mat, vin, roliga spel. Sena kvällar. Långa sovmorgnar, kaffe och frisbeegolf!!! Kul, eftersom det var första gången för mig. Och B är fd spjutkastare som kan kasta precis vad som helst, hur långt och hur träffsäkert som helst …

  I går var första dagen helt utan halsont, förkylning, bihålsinflammation, penicillin och annat skit – det firades med en löprunda i Lidingöskogarna. Men jävlar i min lilla låda vilket dåligt flås. Jag hade bestämt mig för att hålla ett extremt lugnt tempo med tanke på hur länge sedan jag sprang. Det gick inte. Benen ville fortare. Men flåset var verkligen katastrofalt – vilket det ju kan vara lätt att deppa ihop över. Försökte köra fartlek istället. Sprang tills jag tog slut, joggade, sprang osv osv.

  Vädret är minst sagt lynnigt dessa dagar.

  I dag blev det brunch på Berns Asiatiska tillsammans med Bengt. Mysigt. Och galet gott. Sashimi på pilgrumsmusslor och tonfisk to die for. Sen oändligt långsam, men ändå fascinerande (eller kanske just därför) rumänsk film på fina biografen Zita.

  Ostron blev det också 🙂

  Jag hade bestämt mig för att plocka fram min mtb och köra årets första runda idag. Men när vi kom ut från Zita föll stora vita snötflingor … bestämde mig för att strunta i cyklingen. Men väl hemma tittade solen fram och då kunde jag inte hålla mig. Köpte nya cykelskor och ny hjälm i lördags och de pockade på uppmärksamhet. Och cykeln. Jag hade nästan glömt hur mycket jag tyckte om den.

  Cyklade ner till Grönsta Gärde och körde sista milen på Lidingöloppet. Återigen – oj, vilket dåligt flås jag har just nu. Flåsade nästan lungorna ur kroppen när jag kom upp för Abborrbacken.

  Visst är den fin!?

  Galet tufft, men ändå glad att jag gjorde det.

  Nu är planen att tokäta bra mat med massor av vitaminer, sprita händerna som en tok och bannlysa förkylda vänner. I morgon väntar ett härligt backpass med lång backe och på onsdag blir det lunchyoga. På torsdag och söndag blir det TSM för första gången på riktigt, riktigt länge.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar