Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Bli lite rastlös …

  8 juni 2017

  Hur ser dina arbetsdagar ut? Mycket stillasittande? Arbete framför datorn? Promenaderna till kaffeautomaten är kanske de enda du får under dagen … Du är inte ensam. Det är precis så det ser ut för många. Numera vet vi att det inte är bra – vi behöver röra oss under dagen, det faktiskt inte räcker att träna hårt ett par gånger i veckan.

  Annons

  Att kunna koncentrera sig är något som ses som positivt både under skolåren och i arbetslivet. Och visst det är bra för effektiviteten, i alla fall kortsiktigt. Jag tycker ändå att det finns något positivt i att bejaka sin rastlöshet. Själv känner jag ofta hur det börjar krypa i mig när jag sitter för länge – och hur jag tappar i koncentration. Avskydde den rastlösheten hos mig själv förut, men nu börjar jag gilla den och kan se fördelarna.  När det börjar krypa, eller jag får svårt att koncentrera mig, då går jag går upp och går. Ibland bara en sväng ut på lagret och tillbaka, lite för ofta till kaffemaskinen, och rätt ofta bara till någon kollega istället för att skicka mej. Jag har lite svårt för allt internmejlande – lite beroende på vad ärendet är såklart.

  Hemma promenerar jag alltid runt när jag pratar i telefon, från rum till rum, tittar ut eller fixar med något. Men där går väl gränsen för vad jag känner att jag kan göra på jobbet. Däremot reser jag mig alltid och går och sätter mig i ett annat rum när jag pratar i telefon, mest för att jag är rädd att störa mina kollegor om jag sitter och pratar precis intill dem.

  Numera står pinnen på lagret, smiter ut dit och kör lite rörlighet ibland. Men inte tillräckligt ofta.

  Tips på rörelse under arbetsdagen:

  1. Sluta skicka onödiga mejl internt, gå till din kollega istället.
  2. Ta en runda på kontoret en gång i halvtimmen. Det kan hända att dina kollegor undrar vad du gör, men strunt i det. Tips – ha inte en vattenflaska vid ditt bort, gå till köket och drick istället.
  3. Rör på dig när du pratar i telefon.
  4. Om du inte redan har, skaffa ett höj- och sänkbart skrivbord. Jag står och jobbar flera timmar varje dag – för mig är det räddningen från spänningshuvudvärk.
  5. Ta ett skurkvast eller annan lämplig pinne och kör lite rörlighetesträning med pinne. Skönt att göra om du har ett stillasittande jobb.

  Att bryta av arbetsdagen med lunchträning och välgörande stretch är bra. Men räcker kanske inte helt.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar