Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Berätta för så många du kan

  15 augusti 2016

  Ibland är det svårt att genomföra saker trots att man bestämt sig. Det kan vara att träna, sluta äta godis, springa ett lopp eller kanske att komma upp en viss tid på morgonen. Mitt tips är att berätta för så många du bara kan om ditt mål – det blir ju lättare att genomföra om du har ögonen på dig.

  Annons

  Precis så gjorde jag när jag hade anmält mig till Stockholm Marathon 2012. Jag började blogga om vägen dit – då var det ju snudd på omöjligt att inte genomföra loppet. Nu tänkte jag återigen ta hjälp av er bloggläsare.

  Jag går in i en period där jag vet att jag kommer jobba extremt mycket. Den här veckan arrangerar vi Bellmanstafetten (onsdag, torsdag och lördag), sen kommer Tjejmilen, Stockholm Halvmarathon och TjurRuset i rask takt. När jag jobbar så där mycket prioriterar jag bort träningen. Jag glömmer att äta. Eller så äter jag dåligt – typ bara kexchoklad tre dagar i rad. Och trots att jag vet hur jag egentligen borde göra, så sitter jag där fastvuxen framför datorn och kan liksom inte ta mig loss.

  Lunchjogg - något av det bästa som finns.

  Lunchjogg – något av det bästa som finns.

  Det ska bli ändring på det. Både för att jag har Chicago Marathon framför mig. Men också för att jag tappar kraft och energi såklart och ju faktiskt jobbar sämre när jag missköter mig. Den här veckan jobbar jag sent alla dagar utan fredag. Dessutom jobbar jag på lördag. Jag måste alltså lunchträna för att hinna med träningen. Vilket jag faktiskt har gjort idag.

  Tog en sex kilometersrunda – sen åt jag medhavd lunchlåda med halloumi och massor med stekt broccoli och spenat. Topp. Gissa om jag var full med energi under eftermiddagens och kvällens jobb.

  Så – den här veckan ska jag lunchträna även tisdag, torsdag och fredag. Det kommer bli både löpning och styrketräning. Dessutom har jag från och med idag slutat med godis fram till Chicago Marathon. Det är lika bra – äter man inte godis kan man inte leva på kexchoklad, det är ju enkel matematik 🙂 Istället ska jag proppa kroppen full med näringsrik bra mat som gör att jag orkar ta mig igenom en tuff arbetsperiod. 

  Nu vet du. Så nu måste jag genomföra. Svårare än så kan det väl inte vara!
  Men alla är så klart inte som jag – hur gör du för att klara av att genomföra vissa saker. Eller har du aldrig det här problemet?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar