Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Bara 2 dagar kvar till ASICS Stockholm Marathon

  1 juni 2017

  Jaaa, på lördag är det dags. Äntligen ASICS Stockholm Marathon. Klockan 12 går starten. Väderprognoserna pendlar lika kraftigt som temperaturen har gjort de senaste veckorna. Men lika kallt och regnigt som när jag sprang min första Stockholm Marathon kommer det nog aldrig bli i juni månad igen. Någonsin. Det märkliga var att det var kul ändå. 

  Annons

  Jag tänker inte berätta om kylan och regnet och vinden den dagen – berättelser kring maran 2012 tenderar att likna förlossningshistorier – alla vill liksom bräcka varandra. Så jag säger bara: Det var jävligt kallt.

  Det anmärkningsvärda var att jag ändå var hög av känslan att springa. Jag kände mig lätt och glad, och hade jag inte frusit så att jag knappt kunde röra mig när jag kom i mål på Stockholms Stadion, hade (nästan) kunnat fortsätta springa. Dagen efter fick jag sådan känsla av tomhet, den klassiska post marathon blues – jag ville bara ut och springa igen … mot nya mål.

  Det regnade då. Timmen innan start 2012.

  Regnigt ASICS Stockholm Marathon 2012.

  Det är klart att det är häftigare med fint väder – i går såg det ut att bli 14 grader och rätt mycket regn. I dag ser det ut som att lördagsvädret blir perfekt. 17 grader, växlande molnighet och några droppar regn.  Regnet, ja – det vill vi ju helst slippa. Okej, vi kan inte påverka, och nästan hur vädrent än blir så får vi kul. Det blir party i stan i vilket fall som helst. Trots eventuellt regn kommer löparna att glänsa. Och det kommer att fällas tårar på Stockholms Stadion – det vet jag. Och kanske, kanske, får vi ett nytt banrekord. Japanen Kawauchi är sugen.

  Jag längtar till på lördag. Och jag önskar alla ett stort lycka till!

  … och det regnar nu. Bild från regnig långpromenad i tisdags.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar