Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Tisdagsbackar

  18 april 2017

  Äntligen backtisdag. Bestämde för ett tag sedan – när jag hade min FOKUS Backe-vecka, att jag skulle köra backträning varje tisdag. Sen kom förkylningarna.

  Idag var det äntligen dags. Det finns ju många olika typer av backträning. Men eftersom jag inte tränat så mycket på sista tiden valde jag lång backe – ett pass som är utmärkt i grundträningen. Min backe tog cirka en minut att springa uppför och inte så brant (förutom sista snutten).

  Annons

  Backträning kräver fokus.

  Efter en riktigt lugn uppvärmning på 2,5 kilometer körde jag 10 backar i hyggligt tempo med lätt jogg nerför. Ingen vila, utan pang på igen. När jag kör backträning själv gillar jag att bestämma antalet backar och sedan räkna ned. När jag kör med andra funkar det bättre att bestämma en tid i backen. Till exempel 20 minuter. Det är extra bra när vi är ett gäng som springer olika snabbt, eftersom alla ändå blir klara samtidigt.

  I dag körde jag med Spotify som sällskap. Men höll på att bli tokigt – efter senaste uppdateringen kan jag inte hålla kvar en spellista – efter en spelad låt, väljer Spotify helt enkelt andra låtar åt mig. DE VALDE FEL LÅTAR FÖR BACKTRÄNING. Om någon vet hur jag ändrar detta så hojta till. Jag vill ju välja själv vad jag ska lyssna på.

  Sen en kort nerjogg på bara en kilometer, stretchade, duschade för att sedan snabbt ut och övningsköra med sonen. En kall kväll, med en fantastisk solnedgång.

  Jag passade på att plåta när Axel tankade – sån här utsikt har vi från OK på Norra Kungsvägen, Lidingö.

  Avslutade den här dagen med att testa appen Yoga Studio som jag har hört mycket gott om. Eftersom jag kände mig stel efter tre dagars träning valde jag Beginners Flexibility 15 min. Riktigt bra. Och enkelt att följa. Såg också att de hade Yoga for Runners – vilket verkar lovande. Jag ska absolut bekanta mig närmre med den här appen – rapport kommer.

  Kram och sov gott.

  En av mina favoritstretchar ingick i dagens program.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar