Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Backodyssé med Ulrica

  5 augusti 2014

  Det blev ändrade planer. Ulrica och jag hade tänkt köra backträning i Ekholmsnäsbacken, men eftersom det blir backträning med TSM på torsdag. Så vi tänkte om. På sätt och vis i alla fall.

  I stället tog vi sista milen på Lidingöloppsspåret …

  Annons

  I vanliga fall springer jag hemifrån, då är det två km uppvärmning till Grönsta – vilket är bra när man kommer till Grönstabacken. Nu hämtade Ulrica upp mig med bilen, och börja med Grönstabacken utan att vara uppvärmd är brutalt. Vi bestämde oss i stället för att gå uppför den – och ta den på slutet i stället, när vi väl var tillbaka i Grönsta.

  Det var riktigt varmt och fuktigt när vi började springa. Luften var som sirap att andas (Ulricas uttryck – passande tycker jag). Vi höll rätt bra tempo i början, men det kändes tungt. Sen kom vi till första prövningen. Abborrbacken.

  Hej Aborrbacken, här kommer vi

  Hej Abborrbacken, här kommer vi

  Små, små – larvigt små steg. Backen är lång och vi skulle springa hela vägen. Den är ju lite lurig, precis när man tror att den är slut så börjar den igen. Nu sprang vi till skylten  för banans högsta punkt, 45 möh. Kände oss riktigt nöjda i värmen, och för Ulrica var det första gången hon sprang hela Abborrbacken. Sen kom en lyxig nedförsbacke. Och vi kutade vidare några kilometer och plötsligt kändes det betydligt svalare och skönare. Sen kom vi till nästa prövning … Karins backe.

  Jag vet, jag ser galen ut! Det kan man bli när man ska springa Karins backe.

  Jag vet, jag ser galen ut! Det kan man bli när man ska springa Karins backe.

  Vi fortsatte med tassa, tassa-metoden. Och vips så var vi uppe för Karins backe också. Sen följer faktiskt någon kilometer med några slakmotor – som man liksom glömmer bort från gång till gång. Men idag gick de inte att glömma (i morgon har jag glömt). Sista kilometern på Lidingöloppet är däremot ljuvlig. Det känns som om den sluttar lätt nedför hela tiden. Men vi var inte klara när vi kom till Grönsta Gärde. Du vet det där med prokrastinering – det slår ju alltid tillbaka. Nu hade vi kvar en prövning. Grönsta backe.

  Första backen blev den sista. Grönstabacken.

  Första backen blev den sista. Grönstabacken.

  Herregud, Ulrica, vi ser ju knappt trötta ut. Vi får springa på hårdare nästa gång … 🙂

  Ja, så blev det – vi skippade backträningen i Ekholmsnäsbacken. Och fick backträning i Lidingöloppsspåret också. Kul! Och jag tror att vi började smida spännande planer inför nästa år – de pratar vi vidare om i morgon. Ulrica, Tina, Mona och jag. Över ett glas vin! Kram och sov gott!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar