Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Armhävningar och magövningar

  8 maj 2016

  Idag blandade upp promenaden/lätta joggen med lite styrketräning. Ett perfekt sätt att få in lite styrka för armar och mage i vardagsmotionen. Jag har fortfarande grym träningsvärk i lår och rumpa efter styrkepasset i fredags, så jag tänkte ta det hyggligt lugnt med benen.

  Annons

  Men så kom jag fram till Ekholmsnäsbacken. Alltid lika lockande. Klart jag var tvungen att ta mig upp till toppen, för utsiktens skull om inte annat. Det fick bli den brantaste vägen – från andra sidan riskerar man få en golfboll i huvudet. Får se hur det står till med träningsvärken i morgon.

  Vilken dag. Vilken utsikt. Bra ställe för ett träningspass.

  Vilken dag. Vilken utsikt. Bra ställe för ett träningspass.

  När jag väl var där uppe så kom jag på att det var rätt länge sen jag gjorde armhävningar. Hade ju kommit överens med min PT på Sats att jag skulle göra 20 om dagen. Och lika många sit-ups. Det är ju lätt och snabbt gjort – så varför inte börja på en gång.

  20 stycken gjorde jag. Eller rättare sagt 10x10 - med magövning emellan.

  20 stycken gjorde jag. Eller rättare sagt 10×10 – med magövning emellan.

  Det blev inte sit-ups. Det blev båten istället. Både statiskt och med "paddling" på sidorna.

  Det blev inte sit-ups. Det blev båten istället. Både statiskt och med ”paddling” på sidorna.

  Kan man ha ett bättre ställe att köra styrkeövningar på? Antagligen inte. Jag går ju upp på toppen rätt ofta, jag gillar de vida vyerna. Men det är inte alltid jag får vara ensam som idag. Innan jag gick hemåt igen satte jag mig ner och bara njöt. En eftermiddag som heter duga.
  Och från och med idag ska jag göra 20 armhävningar och 20 (eller kanske 40 förresten) sit-ups, de dagar jag inte tränar på SATS.

  kram

   

  andas

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar