Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Äntligen surkålsprovning

  22 maj 2017

  För några veckor sedan gjorde jag egen surkål – nu var det äntligen dags att testa. Jag hade fått tips om att göra en tunnbrödsrulle med surkål och korv, så det fick det bli. 

  Jag äter rätt sällan korv, men när det blir av är det oftast lammkorv eller kalkonkorv. Till dagens surkålspremiär blev det kryddig kalkonkorv från Ingelsta – Kalkonknakare tror jag de heter. Men innan jag gjorde tunnbrödsrullen var jag såklart tvungen att ta ett rejält smakprov direkt ur burken. Åååååå så gott. Gör egen surkål. Så enkelt, nyttigt, gott och coolt på något vis. Här hittar du mitt recept på surkål.

  Annons

  Hemmagjord surkål med lite chili

  tunnbrödsrulle

  Så där. Tunnbröd, surkål, kalkonkorv och Johnnys starka senap. Mums. Och jo, jag slängde på lite räksallad också för det fick jag också tips om. Det var faktiskt första gången jag köpte räksallad (typ Rydbergs) Gott men absolut inte nödvändigt. Tunnbrödsrulle med surkål – snart en klassiker hemma hos mig.

  Mums.

  Och du, en annan bra grej med surkål är att den blir lättsmält. Du kanske blir bubblig i magen när du äter vanlig vitkål – det slipper du om den är syrad. Mjölksyran är dessutom bra för mage, tarmar och matsmälning. Dessutom får du i dig lika mycket nyttiga bakterier av 1 matsked syrade grönsaker som av 1 liter filmjölk. Toppklass!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar