Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Åk på träningsresa. Gör det bara!

  26 mars 2017

  Träningslägret i Portugal är över för den här gången. Morgonjogg på stranden, intervaller på bana, löparcross i pinjeskogen – för att inte tala om yogan som var ”specialdesignad” för stela löparmuskler. En riktigt bra vecka har vi haft, som avslutades som sig bör med middag och fullt ös på Nox.

  Annons

  Lite trist att jag var förkyld hela veckan. Jag kunde vara med och träna, men det är klart att det påverkade orken – missade egentligen bara sista passet, intervallstege i och för sig ett av mina absoluta favoritpass. Men jag hade inte någon direkt skön känsla när jag sprang. Rätt tunga pass. (I fall du tänker att ”man ska ju inte träna när man är förkyld” så vill jag bara säga att jag hade inte ont i halsen – bara rejält snuvig. Inte farligt, mest bara jobbigt med andningen.)

  Jag kan varmt rekommendera att åka iväg på träningsresa. Du får så mycket egen tid när du varken jobbar eller behöver fixa hemma med mat, städning och barn. Den egna tiden gör att du klarar av betydligt mer träning än du gör hemma. Att köra en morgonjogg, ett styrketräningspass, ett yogapass för att avsluta sen eftermiddag med ett intervallpass är ju knappast något som du ens funderar över att göra hemma – kroppen skulle inte orka helt enkelt. Men, så åker du på träningsresa, och plötsligt fixar du det. Det finns mängder av träningsresor, vissa har teman, som till exempel löpning, men nästan alltid finns tillgång till mängder av roliga pass att prova.

  Något av det ljuvligaste i just Portugal är ju morgonjoggen på stranden. Den är verkligen som gjord för detta. 7.30 står vi morgonmosiga men redo och väntar på varandra.

  Tänk dig 30 minuter på den här stranden varje morgon.

  De flesta springer i behagligt tempo och pratar med löparkompisar. Andra springer på lite snabbare, och några kör stavgång. Själv sprang jag för det mesta och pratade med deltagare, men jag gillar också skönt att springa ensam och bara insupa allt det vackra.

  Morgonmosig morgonjogg

  I torsdags tog vi bussen upp i bergen till en liten by som heter Odeleite. Där finns fina, men galet tuffa rundor att springa och du kan välja mellan 10 och 14 kilometer. Efter det är det rätt många som springer de 27 kilometerna tillbaka till hotellet. Lugnt tempo med fika- och matstopp. Jag har själv aldrig gjort det, utan nöjt mig med passet uppe i bergen. Men någon gång kanske.

  Byn Odeleite skymtar långt där borta …

  Beblandar mig med dessa starka tjejer som sprang hem till hotellet.

  Nu lär det dröja ett tag innan jag åker på träningsresa igen – ett helt år kanske. Men det dröjer inte så länge innan jag får återse Portugal. Om knappt två veckor åker Bengt och jag till Lissabon. Tänker mig 25 grader, sol, middagar i hamnen, gamla gränder, goda viner, finaste mannen och allmänt mys. Och självklart en morgonjogg.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar