Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  23 km, sol, blåst och rätt så underbart

  15 februari 2015

  Vaknade i morse med huvudvärk, kände mig frusen och liksom lite låg. En förbjuden tanke svepte förbi ”tänk om jag skulle ligga kvar i sängen hela dagen. Och tycka lite synd om mig själv”. Åååå, sjåpa dig inte sa jag till mig själv, slängde på mig kläderna och drog iväg. Jag visste ju att det inte handlade om någon förkylning. Bara lite vanlig pms …

  Annons

  Jag slog mig i ansiktet. Jag slog mig på låren. Micke undrade. Försöker bara banka in lite energi i kroppen, sa jag.

  Min 4-timmarsgrupp skulle springa 23 km. Jag har fått bryta mina senaste långpass efter cirka 15- 17 km, pga löparknäkänning. Så lite orolig var jag idag. Men, my god, vad märkligt. Den där tröttheten och segheten försvann nästan direkt. Kände mig extremt pigg hela rundan. Visst kände jag av knät redan efter 12 km. Men vad gjorde jag? Jo, fortsatte som jag började dagen. Slog på mig själv. Haha. Det låter väl helt galet. Men jag bankade på min högre gluteus medius. ”Kom igen nu. Hjälp till lite. Jag behöver dig för att ta mig hem igen”. Det funkade.

  Ser helt galen ut. Men glad i alla fall :)

  Ser helt galen ut. Men glad i alla fall 🙂

  Vi fick faktiskt en helt fantastisk runda mot Nacka, Sickla strand och till Hellas, sen vände vi och tillbaka. Isigt? Absolut på vissa ställen. Andra vägar var underbart våriga, mjuka och jordiga. Men på de flesta ställen var det helt enkelt torr, sandig asfalt. Lycka! Tillsammans med solen (bortser helt från blåsten just nu – blundar för den) fick jag sån där skön vårpirr i magen.

  Solig stretch på Stadion

  Solig stretch på Stadion

  Sen stretch, lunch på fiket i härligt sällskap och nu soffhäng och snart lite kaffe. En bra söndag. Precis som de ska vara. Vilken jäkla tur att jag inte stannade hemma i morse.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar