Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  21 dagar kvar till Frankfurt Marathon

  6 oktober 2013

  Nu börjar nedräkningen på riktigt. 21 dagar. Det är ju ingenting – vips så är vi där! Jag har ju slarvat lite med långpassen, men idag körde jag i alla fall mitt fjärde sedan i somras. Tänkte hinna med ett som är ytterligare lite längre nästa lördag.

  Annons

  Minns ni min blåsa från tidigare i veckan förresten? Stor som attan med en strategisk placering mitt under foten. Jag trodde nog inte att jag skulle kunna springa ett långpass idag. Men jag fick bästa superdupertipsen av ultralöparen Reima Hartikainen. En synål, en sytråd, in i blåsan och ut igen. Nålen ska bort men tråden skulle hänga kvar och hjälpa till att dränera bort vätskan. Hu – makabert tänkte jag – men lydde. Och det funkade, blåsan försvann snällt, och kom inte tillbaka under dagens långpass trots att jag nötte asfalt i 26 km. Stort tack till Reima 🙂

  Redo för långpass

  Redo för långpass

  Jag sprang iväg runt 10.30 från Lidingö, skulle möta Ulrica W vid Stadion, sen skulle vi springa långa maravaret – eller delar av det i alla fall. Ulrika tränar för New York marathon som går av stapeln veckan efter Frankfurt. Hon har varit skadad och inte heller sprungit långa pass senaste tiden. Hon ville upp till 20, jag ville lite längre så det passade ju bra att jag fick 6,5 km extra från Lidingö till Stadion.

  Härlig höstdag. Torsviksbacken ner mot Lidingöbron

  Härlig höstdag. Torsviksbacken ner mot Lidingöbron

  Det är något visst med broar. Inget slår ju Brooklyn Bridge - men Lidingöbron är inte så tokig heller.

  Det är något visst med broar. Inget slår ju Brooklyn Bridge – men Lidingöbron är inte så tokig heller.

  Ulrica och jag bestämde att vi skulle hålla ett lugnt och skönt prattempo – så drog vi iväg ut på Djurgården.Det var så himla kul att springa tillsammans, jag har ju kört rätt mycket ensamlöpning senaste tiden, och det går ju inte riktigt att jämföra. Gissa om jag längtar till Team Stockholm Marathon drar igång igen. Inte långt kvar nu, bara … just det 21 dagar.

  Djurgårdsspex med Ulrica

  Djurgårdsspex med Ulrica

  När vi kom till SöderMälarstrand var jag uppe i en halvmara och började känna mig rätt stum i vaderna – och spänd i axlarna (fy på mig, det betyder ju att jag inte springer avslappnat med armarna). Sen kom Västerbron, mångas fasa, men vi konstaterade att vi gillade den.  Lång och seg, så det gäller att tackla den på rätt sätt. Små, lätta, trippande steg. Och sedan belöningen, härligaste nedförslutet som finns.

  We love Västerbron

  We love Västerbron

  Ja, sen var det inte så långt kvar, vi sprang Norr Mälarstrand fram till macken – där var vi uppe i våra km – dumt att öka på för snabbt så här innan maran. Inga jädrans skador nu inte. Så här såg min runda ut. 26 km exakt blev det.

  Från Lidingö, via Stadion, Djurgården, Gamla Stan, Söder Mälarstrand till macken på Norr Mälarstrand.

  Från Lidingö, via Stadion, Djurgården, Gamla Stan, Söder Mälarstrand till macken på Norr Mälarstrand.

  Sen skildes vi åt och tog varsin buss hem. Ja, jag fick såklart ta tunnelbana och ytterligare en buss. Superskön runda, solen kom fram, vackra höstfärger och världens energiknippe till löparkompis. Tack Ulrica. Nästa lördag vill jag köra 30 …

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar